Mobiilia oppimista ja pedagogisia pelejä

paljon pöhinää
Mobiilikesäkoulun
tapahtumissa

Facebookin viestit
katoavat, löytyvät
admin järjestää

somepalvelut
sammuvat, uudet softat
korvaavat vanhat

porukka kiertää
digipedarallissa
Aallon nurmilla

tiedonhankintaa
kylmässä keikassa, tää
peli koukuttaa

analytiikka
lisätty todellisuus
osaamismerkit

opimme uutta
uimme, verkostoidumme
kesäkoulussa

Yhdeksäs Mobiilikesäkoulu 14.–15.8.2018  täytti Aalto-yliopiston Urban Millin iloisella pöhinällä monissa toimintapisteissä. Tilaisuuden avasi Mobiiliverkoston vetäjä Pauliina Venho. Somessa tilaisuudesta kerrottiin aihetunnisteilla #mkesakoulu ja #Mobiilikesakoulu. Verkostoituminen ja pöhinä jatkuivat tiistai-iltana myös Allas Sea Poolilla

Pauliina Mäkelän Matkatoimisto Some

Matkatoimisto Somessa Pauliina Mäkelä kysyi meiltä, koemmeko, että Facebook-ryhmän viestit hukkuvat eikä vanhoja viestejä löydä. Hän neuvoi, miten Facebook-ryhmään laaditaan sisällysluettelo, jonka avulla tärkeät viestit ja keskustelut löytyvät. Lisäksi Facebook-ryhmän hakukentän avulla voi etsiä viestejä kirjoittajan tai aiheen mukaan. Hän neuvoi myös, miten ryhmän tiedot kannattaisi kuvata: ryhmän tavoite, miksi ryhmä on olemassa, miten ryhmässä viestitään, miten siihen liitytään ja mikä on ryhmän aihetunniste. Ryhmään liittyvälle voi laatia pari kysymystä, joiden vastauksista voi päätellä, onko henkilö ryhmän kohdejoukkoa.

Sini Temisevä ja Tuija Marstio johdattavat digipedaralliradalle

Viime aikoina monet suositut somepalvelut kuten Wikispaces ja Storify ovat sammuttaneet itsensä. Jos tilanteeseen ei ole ehtinyt reagoida ajoissa, niin kadonneita sisältöjä voi metsästää netin Wayback Machinella. Wakelet taas voisi korvata Storifyn. Realtime Board on yksi vaihtoehto verkkokurssin kotipesäksi. Oman CV:n voi koota about.me-palveluun.
Tuija Marstio ja Sini Temisevä Laureasta innostivat meidät Seppo-palvelulla laaditulle digipedaralliradalle Urban Millin ympäristöön. Tunnin kävelykierroksen ja monipuolisten tehtävien ratkomisen jälkeen ryhmien räpit esitettiin ja parhaiten suoriutuneet ryhmät palkittiin.

Riikka Marttinen esittelee lisätyn todellisuuden sovelluksia

Oona Haapakorpi Omniasta kertoi Kokkikillan osaamismerkeistä. Kokiksi opiskelevat kertovat osaamisestaan aktiivisesti somessa, kuten Jouni Koskinen. Valteri esitteli Tervareitin toimintakykyarviointia. Riikka Marttinen esitteli opetuksessa ja kuntoutuksessa hyödynnettäviä lisätyn todellisuuden sovelluksia, joita löytyy erilaisista kirjoista ja jopa teepaidasta. Elina Paatsila kertoi positiivisesta CV:stä, joka palkittiin Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailussa. Jari Välkkynen ja Anu Konkarikoski Tavastiasta kertoivat työvaltaisen oppimisen oppimisanalytiikasta, johon tutustuimme Kiltakouluille Ville-palvelulla laaditulla sovelluksella. Pintakillan tiedot löytyvät nykyisin Weeblystä, kun Wikispaces sammui.

Kylmä keikka – tiedä tai tuhoudu

Poluttamo-hankkeen Kylmä keikka – tiedä tai tuhoudu opetti tiedonhankintaa ja -hallintaa. Tunti kului yllättävän nopeasti, kun sovimme ryhmämme seuraavista askeleistamme pelissä ja analysoimme erilaisten tekstien luotettavuutta.
Ensi kesänä mukaan kymmenenteen Mobiilikesäkouluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *