paljon pöhinää
Mobiilikesäkoulun
tapahtumissa
Facebookin viestit
katoavat, löytyvät
admin järjestää
somepalvelut
sammuvat, uudet softat
korvaavat vanhat
porukka kiertää
digipedarallissa
Aallon nurmilla
tiedonhankintaa
kylmässä keikassa, tää
peli koukuttaa
analytiikka
lisätty todellisuus
osaamismerkit
opimme uutta
uimme, verkostoidumme
kesäkoulussa
Yhdeksäs Mobiilikesäkoulu 14.–15.8.2018 täytti Aalto-yliopiston Urban Millin iloisella pöhinällä monissa toimintapisteissä. Tilaisuuden avasi Mobiiliverkoston vetäjä Pauliina Venho. Somessa tilaisuudesta kerrottiin aihetunnisteilla #mkesakoulu ja #Mobiilikesakoulu. Verkostoituminen ja pöhinä jatkuivat tiistai-iltana myös Allas Sea Poolilla.
Matkatoimisto Somessa Pauliina Mäkelä kysyi meiltä, koemmeko, että Facebook-ryhmän viestit hukkuvat eikä vanhoja viestejä löydä. Hän neuvoi, miten Facebook-ryhmään laaditaan sisällysluettelo, jonka avulla tärkeät viestit ja keskustelut löytyvät. Lisäksi Facebook-ryhmän hakukentän avulla voi etsiä viestejä kirjoittajan tai aiheen mukaan. Hän neuvoi myös, miten ryhmän tiedot kannattaisi kuvata: ryhmän tavoite, miksi ryhmä on olemassa, miten ryhmässä viestitään, miten siihen liitytään ja mikä on ryhmän aihetunniste. Ryhmään liittyvälle voi laatia pari kysymystä, joiden vastauksista voi päätellä, onko henkilö ryhmän kohdejoukkoa.
Viime aikoina monet suositut somepalvelut kuten Wikispaces ja Storify ovat sammuttaneet itsensä. Jos tilanteeseen ei ole ehtinyt reagoida ajoissa, niin kadonneita sisältöjä voi metsästää netin Wayback Machinella. Wakelet taas voisi korvata Storifyn. Realtime Board on yksi vaihtoehto verkkokurssin kotipesäksi. Oman CV:n voi koota about.me-palveluun.
Tuija Marstio ja Sini Temisevä Laureasta innostivat meidät Seppo-palvelulla laaditulle digipedaralliradalle Urban Millin ympäristöön. Tunnin kävelykierroksen ja monipuolisten tehtävien ratkomisen jälkeen ryhmien räpit esitettiin ja parhaiten suoriutuneet ryhmät palkittiin.
Oona Haapakorpi Omniasta kertoi Kokkikillan osaamismerkeistä. Kokiksi opiskelevat kertovat osaamisestaan aktiivisesti somessa, kuten Jouni Koskinen. Valteri esitteli Tervareitin toimintakykyarviointia. Riikka Marttinen esitteli opetuksessa ja kuntoutuksessa hyödynnettäviä lisätyn todellisuuden sovelluksia, joita löytyy erilaisista kirjoista ja jopa teepaidasta. Elina Paatsila kertoi positiivisesta CV:stä, joka palkittiin Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailussa. Jari Välkkynen ja Anu Konkarikoski Tavastiasta kertoivat työvaltaisen oppimisen oppimisanalytiikasta, johon tutustuimme Kiltakouluille Ville-palvelulla laaditulla sovelluksella. Pintakillan tiedot löytyvät nykyisin Weeblystä, kun Wikispaces sammui.
Poluttamo-hankkeen Kylmä keikka – tiedä tai tuhoudu opetti tiedonhankintaa ja -hallintaa. Tunti kului yllättävän nopeasti, kun sovimme ryhmämme seuraavista askeleistamme pelissä ja analysoimme erilaisten tekstien luotettavuutta.
Ensi kesänä mukaan kymmenenteen Mobiilikesäkouluun!
Vastaa