Sateinen kesäpäivä

poimi hitaasti
kukkaviehe viehättää
sadeviitassa

Haaga-Helia vietti kesäpäivää 14.6.2010 Backaksen puimalassa. Jokaista odotti lautasen vieressä vihreä pallo ja teksti: ”Sateen sattuessa kierrä pallo auki ja pukeudu viittaan.” Läpinäkyvä sadeviitta hohtikin iltapäivällä monen kulttuurikävelijän ja akrobaatin yllä.
Brunssin jälkeen Hidas tarjosi meille hengen ravintoa. Mikko Kuustonen kurvasi kesäämme kehitysmaiden yhteisöllisyyden ja vankiloiden kiireettömyydestä. ”Jos kävelet yksin, pääset nopeammin, jos yhdessä, pääset pidemmälle.” Lapsen hellyttävät jalat seisoivat aikuisen jaloilla.
Jouko Paananen esitteli meille työpaikan tyypit: ahkera puurtaja, vastuullinen avainhenkilö, piittaamaton sooloilija ja seuraaja, joita Iiro Rantala ja Jukka Perko havainnollistivat soittimillaan.
Kiire helpottaa, kun laskee vain joka neljännen tahdin ja hengästyttävän juoksun sijaan etenee kävelyvauhdilla, kun keskittyy olennaiseen, jättää turhat touhut ja kokoukset, joihin ei kukaan kuitenkaan tulisi.
Turha touhu valtaa tilaa kun pitäisi vaikka sovittaa Finlandia uuteen uskoon. Luovuus astuu esiin vasta kun turha hälinä väistyy. Luovuus sisältää luopumista ja uuden luomista.
Iltapäivällä floristi Hanna Marttinen johdatti meidät niitylle valmistamaan kukin kukkavieheen itsellemme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *