Ulos oppimaan

Mustialassa
Mobiilikesäkoulu
kertoo tarinaa.

Opimme uutta
peleistä, roboteista,
sovelluksista.

Sheikit, kamelit,
johdattavat keitaille
opinjanoista.

Mobiilikesäkoulun 2014 avajaiset
Mobiilikesäkoulun 2014 avajaiset

Mobiilikesäkoulussa 21. – 22.5.2014 nautimme yhdessä oppimisesta ja toukokuun helteestä Mustialan maisemissa Mobiilipolulla. Twiitatessamme käytimme aihetunnistetta #mkesakoulu sekä ryhmämme tunnistetta, esim. #r2.
Kamelikaravaani keitaalla reflektoimassa.
Kamelikaravaani keitaalla reflektoimassa.

Järjestäjät saapuivat avajaisiin sheikkeinä, haareminaisina, kameleina tai noitina. Jakauduimme ryhmiin ja lähdimme kamelimme johdolla kiertämään keitaita. Karavaanimme kiersivät keitaalta toiselle oppimaan yhdessä teknologiaa, pelejä, paikkatietoja, lisättyä todellisuutta, 3d-mallinnusta, luokkahuoneen tarinoita ja pedagogiikkaa. Joka keitaalla viivyimme puolitoista tuntia, joten ehdimme hyvin perehtyä keitaan tarjoamiin virvoituksiin. Ehkä jotkut olisivat halunneet viipyä keitailla kauemminkin.
Kolmiulotteinen tulostin
Kolmiulotteinen tulostin

Onko hoivakuutti suloinen vai pelottava? Mihin 3d-tulostusta voi käyttää? Mikä on Twitter ja hashtag? Valitsenko mobiilisovellukset, joilla voin itse kehittää pelejä tai valmiin pelialustan tai pelin palveluna? Haluanko mitata ja arvioida metsää tai tunnistaa kasvien lehtiä? Osaanko sanallisesti kertoa mobiilisovellukselle, millainen lehti löytämälläni kasvilla on? Lisätty todellisuus kiehtoo, mutta mihin sitä voi käyttää?
Virtuaalipuimurin malli Mustialan pihalla
Virtuaalipuimurin malli Mustialan pihalla

Kuka keksi tehdä virtuaalipuimurista oikean ja tuoda sen pihalle? Miten luokassa loihdimme tarinan? Missä piilee videoiden ja blogien pedagogiikka?
Tutustuimme myös kotieläimiin, saunoimme ja moni taisi heittää talviturkin Mustialanlammiin.
Liian monissa seminaareissa ja työpaikoissa istumme sisällä, vaikka istuminen on epäterveellistä ja raitis ilma takaisi hyvän unen.
Tarina syntyy, ideoidaan ja kuvataan yhdessä.
Tarina syntyy, ideoidaan ja kuvataan yhdessä.

Mobiilikesäkoulun ensimmäisenä päivänä huomasin, miten tuntikausien seisominen ja käveleminen tuntuu jaloissa. Mutta, totta! Muutama päivä Mustialan maisemissa tarjoaa virkistävän keitaan kevään työkiireiden keskellä.
Yhdessä saamme ja annamme, tutustumme toisiimme, opimme uutta, ulkoilemme ja virkistymme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *