Raudanluja vennyminen

matkalaukussa
valloitetaan maailma
hillitään tunteet

elämä tuntuu
yhtä vaikealta kuin
sininen väri

Raudanluja rakkaus teatteri Avoimissa ovissa 18.10.2011 koskettaa, puhuttelee, jää mieleen pyörimään. Venny ja Tilly Soldan, Juhani Aho ja Eva Topelius kertovat tarinansa, tarinan vahvasta naisesta, joka tekee rakkauden tekoja ymmärtäen ja venyen, ei halua porvarillista elämää, ei omistaa mitään, vain elää uralleen ja maalata. Venny ja Jussi löytävät yhteisen tavan katsoa maailmaa, kuvata sitä kumpikin omalla taiteellaan.
Elämä mahtuu matkalaukkuun, Venny ja Jussi matkustavat, asettuvat sitten aloilleen, Tilly muuttaa mukaan. Jokainen vuorollaan pakkaa matkalaukkunsa, pakenee itseään.
”Luulin, että maalaaminen on vaikea, mutta elämä onkin vaikeampaa”, Venny tilittää Evalle. ”Elämä on yhtä vaikeaa kuin sininen väri.” Sininen muuttuu tummemmaksi, Venny kaipaa merta, vapautta.
Tuusulan taitelijayhteisön lapset kokoontuvat Vennyn ateljeehen leikkimään. ”Kotona ei saa meluta, kun isä säveltää.” ”Meidän isä pääsee postimerkkiin.” ”Meidänkin isä pääsee postimerkkiin.” ”Meidän isä pääsee sadan markan seteliin.” ”Meidän äiti tupakoi ja kiroilee.”
Venny katsoo, miten pojat leikkivät yhdessä, kaikki kolme. Hän huomaa: he ovat hänen elämänsä tärkein sisältö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *