Jatkuvasti päivittyvä kokemus ja osaaminen

unettomana
läpi liikenneruuhkan
työhaastatteluun

ICT Ladies -verkosto kokoontui 18.2.2010 Haaga-Heliaan pohtimaan työnhakua ja osaamisen päivittämistä.

Susanna Palmroos Futuricelta painotti yksilöidyn työhakemuksen ja jatkuvasti päivittyvän CV:n merkitystä. Miten työhakemuksesi erottuu sadan muun joukosta? Miten valmistut työhaastatteluun? Miten pukeudut, selvitätkö liikenneyhteydet, nukutko hyvin, harjoitteletko työhaastattelua kaverisi kanssa, etsitkö netistä tietoa yrityksestä, johon olet hakemassa? Onhan sinulla työtodistukset ja suosittelijoiden yhteystiedot? Olethan sopinut suosittelijoiden kanssa tietojen antamisesta? Olethan LinkedInissä kuvannut osaamisesi ja työkokemuksesi?
Ole energinen ja rehellinen, viestithän koko olemuksellasi, et vain sanoillasi. Varaudu kysymään jotain, jos saat siihen tilaisuuden.
Työhakemus mahtuu yleensä yhdelle sivulle. CV voi olla muutaman sivun mittainen, ei elämänkerta vaan mieluummin helppolukuinen käyntikortti. Jos olet ollut mukana monissa projekteissa, voit laatia niistä omat liitteet CV:hesi. CV:ssä voi kertoa myös harrastuksistaan.
Paavo Lehessalo kertoi Haaga-Helian aikuisopiskelumahdollisuuksista ja Heikki Suominen ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta. Tulevaisuuden ICT-ammattilainen on sosiaalinen, viestintätaitoinen moniosaaja, joka ymmärtää liiketoiminnan tarpeet ja osaa markkinoida itseään. Lopuksi kerroin itse monimuoto-opiskelun (blended learning) haasteista sekä kokemuksista työelämäprojekteista ja yhteisöllisestä tutkivasta oppimisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *