Naisten ääni Viljannissa

Viljandi kylpee
musiikissa, tanssissa
naisten äänissä

kaupunki valvoo
aamuyöhön – herännee
keskipäivällä

Lapsia avajaisissa kaivon kannella Kaivomäellä.
Lapsia avajaisissa kaivon kannella Kaivomäellä

24. Viljandi Folk -festivaalin 28.–31.7.2016 teemana oli naisten ääni. Kuorot kutsuivat juhlakansaa seuraamaan esityksiään ja tanssimaan ulkona ja sisällä, helteessä ja sateessa, ystävien ja lasten kanssa. Varsinaiset esitykset alkoivat vasta puolenpäivän jälkeen, mutta jatkuivat sitten viiteen asti aamulla. Ennen varsinaisia esityksiä oli monia työtupia sekä jumalanpalvelus kansanmusiikin ja ehtoollisen kera.
Johanneksen kirkossa ehtoollinen kansanmusiikin kera
Johanneksen kirkossa ehtoollinen kansanmusiikin kera

Kaupunkiin oli putkahtanut uusia ravintoloita ja kahviloita. Ritarilinnan raunioiden ja vallihautojen ympärille oli tuttuun tapaan pystytetty monipuolinen ruokapiha. Spiraaliperunoiden valmistus näytti hauskalta ja lämpimät spiraalit maistuivat.
Lepaseree ja Paloaseman pihan esiintymislavan avajaiset
Lepaseree ja Paloaseman pihan esiintymislavan avajaiset

Toiset tulivat Viljannin kapeille mukulakivikaduille vaatimattomilla autoilla, toiset isoilla ja näyttävillä autoilla, jollaisia Suomessa harvoin tulee vastaan. Monissa virolaisissa kuoroissa on 2–4 esiintyjää, joten koko kuoro pääsee autolla esiintymiskaupungista toiseen.
Setokuorot Liinatsuraq ja Verska Naase'
Setokuorot Liinatsuraq ja Verska Naase’

Aamulenkkimme vei 165 porrasta alas Trepimäkeä Viljandijärveen ja virkistävän uinnin jälkeen ylös Tarton maantietä Viljandin kahvilaan aamiaiselle. Majapaikkaamme palasimme välillä Jakobsonin patsaan ohi, välillä kauppojen kautta, mutta toki ehdimme Johanneksen kirkoon kahdeksitoista.
Naised köögis ja Ülemakstud Rentslihärrad
Naised köögis ja Ülemakstud Rentslihärrad

Untsakad
Untsakad

Nautimme mm. seuraavista esityksistä: Lepaseree, Verska naase’ ja Liinatsuraq, Untsakad, Naised köögis ja Ülemakstud Rentslihärrad.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *