Kaustinen kutsuu

sytytä liekki
työhösi, luodaan uusi
kaunis maailma

Kaustinen kutsui taas kerran, 11.-17.7.2011, halki Suomen nauttimaan musiikista tuttuun Soittosaliin ja Kaustinen-saliin, tutulle Areenalle ja Juhlapihalle, yöpymään uuteen perheeseen. Helle hellitti, yöhön avoin ikkuna viilensi makuusoppeni.
Tänä vuonna juhlittiin sata vuotta sitten syntynyttä Erkki Ala-Könniä, Suomen ensimmäistä kansanmusiikin professoria. Myöhästyin Könnikavalkaadista, mutta ehdin Purppuripelimannien Soittosalin avaukseen ja Salonkylän pelimannien esitykseen. Ehdin myös ostaa vaaleanpunaisen ”Ei mikään yhen illan juttu…” -Kaustispaidan huuliharppuineen ja -punineen. Iltahämyssä maistuivat perinteiset muikut.
Aamuaterialla nautimme paitsi emännän runsaista ja maittavista pöydän antimista myös musiikista, kun ensin yksi vieraista tarttui jouhikkoon ja sitten isäntäperheen lapset ilosta säteilevin silmin viuluihin, pianoon ja torveen.
Uudessa Iholla-salissa seurasin Käpylän musiikkiopiston eri-ikäisten ja -tasoisten oppijoiden soittoa. Tuttu Kansanlääkintäkeskus tarjosi maittavan ja monipuolisen lounaan hiljaisessa ruokasalissaan.
Kaustisen toimintakeskuksen ja Tallarin Maailma on kaunis -musiikkinäytelmä kosketti tunteita ja riemuitsi kauniisti musiikista. Illan kruunasi Duo Lilian Nordberg ja Petra Saari, jotka nuoruuden hymyilevällä, hiljaisella laulullaan vaiensivat Viinituvan kuuntelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *