Viro-vinkkejä

kulttuuri kutsuu
Tallinnan timantteina
vironauttia

museot, torit
tapahtumat syttyvät
oljet loistavat

Viro-vinkkejä vuoteen 2011 -matkailuseminaari 19.11.2010 innosti syväluotaavasti tutustumaan ensi vuoden 2011 kulttuuripääkaupunki Tallinnaan. Tilaisuuden juontaja Toomas Tärk nosti avauspuheessaan esiin Eesti majan avaamisen tänä syksynä Suomessa Helsingin energian vanhassa tuotantolaitoksessa Suvilahdessa.

Piret Kallas esitti tutkimusten valossa suomalaisten turistien yhä kasvavaa virtaa Viroon ja ennen kaikkea Tallinnaan. Luonnollisesti Etelä-Suomesta matkustetaan Viroon useammin kuin muualta Suomesta eikä ikä vaikuta matkustamisintoon.
Toomas Tärk lupasi, että jatkossa Viron matkailussa panostetaan entistä enemmän lapsiperheisiin.
Elena Natale kertoi, miten kulttuuripääkaupunki aktivoi kansalaisia rakentamaan itselleen parempaa ympäristöä. Eri aloilta on käynnissä yli kaksi ja puolisataa projektia ja ensi vuoden Euroopan parhaat tarinat kerrotaan Tallinnassa. Meri liittyy tarinoihin ja kuuluu ihmisille. Olkiteatteri kasvaa tapahtuma tapahtumalta ja ehkä poltetaan vuoden lopussa. Vuoden tärkeimpiä tapahtumia ovat mm. nuorten laulu- ja tanssijuhlat, Tallinnan maratoni ja meripäivät.
Mall Oja hioi Tallinnan timantteja. Näitä ovat Raatihuoneen torin ja Rottermannin korttelin joulutorit puhuvine joulukuusineen, C-terminaalin ruokatori luomutuotteineen, Kalamajan ja Koplin puutaloalueet sekä ensi kesänä avattava Merenkulkumuseon lentosatama ja meripromenaadi.
Kadriorgissa on avattu lastenmuseo Miia-Milla-Manda, jossa lapsille tarjotaan leikiten uusia kokemuksia ilman kieliongelmia.
Wagnerin Parsifal esitetään elokuussa Noblessnerin valimossa. Facebookissa voi vaihtaa ajatuksia Tallinnan matkailusta.
Malle Kolnes valotti Viron matkailun kohderyhmiä, yli 55-vuotiaat aktiiviset ja hyväkuntoiset, yli 25-vuotiaat menestyvät nuoret sekä lapsiperheet. Yhä enemmän Viron matkoilla on mukana kolme sukupolvea yhdessä, joille ehkä parhaiten soveltuisi luonto- tai kulttuurimatkailu, nehän tarjoaisivat jokaiselle jotakin. Maaportaalissa on kaiken muun ohella  karttapalvelu erinomaisine hakuineen.
Virossa panostetaan matkailuun. Verkkopalveluita löytyy niin Virosta nauttiville vironauteille kuin Viroon muuten vain tutustuville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *