Tuusulan kulttuurimaisemissa

sade yllättää
tarinakävelystä
veneretkeksi

Tuusulanjärven
rannan Sarvikallio
soi Finlandiaa

Maijan ja Ainon
puutarhat kukoistavat
ruokaa perheille

Villa Kokkonen
tarjoaa konsertin ja
suklaakakkua

Järvenpään asemalta Onnelaan ja veneellä Halosenniemelle.
Järvenpään asemalta Onnelaan ja veneellä Halosenniemelle.

Hetkyn ITU-verkosto seikkaili junalla, autolla ja veneellä Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa yrittäjänpäivänä 5.9.2015. Järvenpään asemalta matkasimme Onnelaan lounaalle. Sade yltyi, joten tarinakävely Onnelasta Halosenniemeen korvattiin B-vaihtoehdolla, veneilyllä katetulla aluksella Onnelasta Halosenniemeen. Matkalla opas kertoi Tuusulanjärven kulttuurikohteista ja lausui runoja. Kuuntelimme Sibeliuksen Finlandiaa ja katselimme Sarvikalliota ja sateen sumentamaa Tuusulanjärveä.

Halosenniemi, Maijan puutarha ja Sateenvarjojen leikki.
Halosenniemi, Maijan puutarha ja Sateenvarjojen leikki.

Halosenniemessä opas kertoi, miten Haloset olivat päätyneet Halosenniemeen, miten taloa oli rakennettu ja miten kahdeksanlapsinen perhe eli niemellä. Tutustuimme sisällä Sointuja siveltimellä -näyttelyyn ja ulkona Maija Halosen puutarhaan sekä Tero Annaollin yhteisötaideteokseen Sateenvarjojen leikki.
Ainolan puutarha, kellari ja sauna.
Ainolan puutarha, kellari ja sauna.

Matkamme jatkui Ainolaan, missä kuulimme Janne ja Aino Sibeliuksen perheen elämästä järvimaisemassa metsän keskellä. Opas kiinnitti huomiomme Ainoa ja Jannea esittäviin tauluihin ja hevosenkenkään, jonka Janne oli lisännyt itseään esittävään veistokseen, sikaripöytään, astiakaappiin ja keittiöön. Hän kertoi myös tarinan Jean Sibelius -nimen alkuperästä.
Villa Kokkonen, uima-allas ja maisema Tuusulanjärvelle.
Villa Kokkonen, uima-allas ja maisema Tuusulanjärvelle.

Kulttuuriretken päätteeksi suuntasimme Tuusulanjärven toiselle puolelle Villa Kokkoseen, missä taiteilijayrittäjät Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen ottivat meidät lämpimästi vastaan, esittelivät Alvar Aallon Joonas Kokkoselle suunnittelmaa taloa ympäristöineen ja tarjosivat maukasta luomukahvia ja Elinan leipomaa kakkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *